Haal snel je BE rijbewijs!

Cat. E bij B I Aanhangwagen

Aanbieding: BE opleiding voor € 550, - Dit zijn 6 lesuren en 1 praktijkexamen. Bij de meeste andere rijscholen krijg je voor dit bedrag maar 4 of 5 lesuren en 1 praktijkexamen.

Met een B rijbewijs (dus zonder E aanhangwagen rijbewijs) mag je met een combinatie rijden als de totale maximum massa van de hele combinatie (auto+ aanhangwagen) niet meer bedraagt dan 3500 kg. Let ook goed op wat de auto mag trekken, op het kentekenbewijs van je auto kan dit worden terug gevonden. Met een rijbewijs BE mag je met een combinatie rijden met een totale maximum massa tot 7000 kg, daarbij mag dan zowel het trekkend voertuig als de aanhangwagen ieder afzonderlijk een totaal maximum massa hebben van 3500 KG. Kijk dus wat de hele combinatie maximaal zou mogen wegen niet wat je op dat moment geladen hebt, dit bepaalt namelijk of je wel of geen E rijbewijs nodig hebt en ermee mag rijden. Dus kan de combinatie boven de 3500 KG uitkomen dan is Be rijbewijs verplicht.

De opleiding voor de aanhangwagen kun je bij ons in een spoedopleiding van 6 , 8 of 10 uur volgen. Als je kiest voor een spoedopleiding in 6 , 8 of 10 uur worden de eerste 3 lesuren al voor de opleidingsdag (en) genomen. Dit is nodig om te beoordelen welke van deze 3 programma,s geschikt is voor jou om de spoedopleiding te volgen (intest).Onze ervaring is dat de meeste leerlingen aan 6 lesuren voldoende hebben en dan de resterende 3 lesuren op de examen dag zelf nemen met aansluitend daarna het praktijkexamen, je komt dus dan 2x naar ons toe om te lessen omdat het te vermoeiend is om 6 uur achter elkaar te lessen en dan gelijk daarna nog examen te moeten doen.  Als je aan de opleiding begint hebben wij al gelijk een examendatum voor jou zodoende kunnen wij de hele opleiding al met jou inplannen je weet dus precies wanneer je begint en wanneer je het praktijkexamen gaat doen. Je dient voordat je aan de opleiding begint online bij het CBR een gezondheidsverklaring voor auto met aanhanger in vullen , pas dan kunnen wij een examendatum nadat je medisch bent goedgekeurd definitief bij het CBR gaan zoeken en op naam gaan vastzetten, de verklaring kost E 44,50 en betaal je online via een i deal betaling aan het CBR. Als je alle vragen met neen hebt kunnen beantwoorden krijg je meestal binnen 24 uur van het CBR de goedkeuring. Verder dien je ons als rijschool te machtigen zodat wij een examen mogen aanvragen, ons rijschoolnummer is 3898A7. Dit alles doe je op de site van het cbr.nl daarna inloggen in mijncbr, dit kan alleen met een DigiD code daar vul je dan ook de gezonheidheidverklaring en de machtiging in.
Je start vanaf de rijschool in Arnhem met een nieuwe Opel Vivaro 2.0 TURBO Diesel Automaat (177pk) en een middenasaanhangwagen met tandemas. De lengte van de totale combinatie bedraagt 11.33 mtr., breedte 2.03 mtr. en de hoogte bedraagt 2.13 mtr. De totale massa van de combinatie bedraagt tijdens het rijden circa 3365 kg (aanhangwagen is voor 50% beladen).

OPFRISCURSUS VOOR BE RIJBEWIJSBEZITTERS: Heb je al wel een BE rijbewijs maar al lang niet meer met een aanhanger of caravan gereden?  Dan bestaat de mogelijkheid om bij daar ons een opfriscursus voor te doen zodat je weer wat meer behendig en vertrouwt raakt in het rijden met een aanhanger /caravan. Ook leren wij je de bijzondere verrichtingen te oefenen. Wij doen dat gewoon met onze Be combinatie in blokken van 2x 2 uur of 1x 4 uur. De totale kosten zijn € 260,

Be combinatie 2023

Het praktijkexamen bestaat uit de volgende onderdelen :

VOORDELEN DICK JOOSTEN

CONTACT OPNEMEN

Vul hier je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk vrijblijvend contact met jou op.