Opfriscursus

Opfriscursus voor personenauto

Je bent al in het bezit van het autorijbewijs, maar je hebt al een geruime tijd niet of nauwelijks met een auto deelgenomen aan het verkeer. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je zelf geen auto hebt, door ziekte of een traumatische ervaring in het verkeer. Je durft niet of nauwelijks meer zelfstandig auto te rijden of je denkt; “Hoe ging dat ook al weer?”.

Wij hebben de oplossing! Speciaal voor jou hebben wij de opfriscursus ontwikkeld.

Wat is de opfriscursus?

De opfriscursus is een speciaal op jou afgestemde cursus. Dat wil zeggen dat jij het tempo bepaalt en op welke onderdelen jij het meest wilt oefenen.

Bijvoorbeeld:

Ook zullen wij bekijken hoe het met jou kijkgedrag en verkeersinzicht is gesteld, en hoe we dit eventueel kunnen verbeteren. Verder kijken we naar je theoretische kennis. Er is namelijk in dit opzicht de laatste jaren veel veranderd, het verkeer is drukker en meer agressief en dit vraagt een aangepast en besluitvaardig rijgedrag van jou.

Wat willen wij met de opfriscursus bereiken?

Ons doel is aan het einde van de cursus jou weer als een veilige en zelfstandige weggebruiker met veel zelfvertrouwen het verkeer in te kunnen sturen.

Waaruit bestaat de opfriscursus?

De complete cursus bestaat uit 4 uur auto rijden, een theorieboek en een eindevaluatie met adviezen. Hiernaast krijg je van ons aan het einde van de cursus een adviesformulier met daarop de behandelde onderdelen mee naar huis. De cursus wordt gegeven in 2 aparte blokken van 2 x 2 uur in een lesauto van de rijschool, dit is vanwege het verzekering technisch verhaal van de rijschool waarbij een instructeur ook moet kunnen ingrijpen met extra pedalen. De opfriscursus is bij ons te volgen in een schakelauto, en alleen in Arnhem ook nog in een auto met automaat. 

Met een B rijbewijs (dus zonder E aanhangwagen rijbewijs) mag je met een combinatie rijden als de totale maximum massa van de hele combinatie (auto+ aanhangwagen) niet meer bedraagt dan 3500 kg. Let ook goed op wat de auto mag trekken, op het kentekenbewijs van je auto kan dit worden terug gevonden. Met een rijbewijs BE mag je met een combinatie rijden met een totale maximum massa tot 7000 kg, daarbij mag dan zowel het trekkend voertuig als de aanhangwagen ieder afzonderlijk een totaal maximum massa hebben van 3500 KG. Kijk dus wat de hele combinatie maximaal zou mogen wegen niet wat je op dat moment geladen hebt, dit bepaalt namelijk of je wel of geen E rijbewijs nodig hebt en ermee mag rijden. Dus kan de combinatie boven de 3500 KG uitkomen dan is Be rijbewijs verplicht.

NU OOK OPFRISCURSUS VOOR BE (aanhanger) RIJBEWIJSBEZITTERS: Heb je al wel een BE rijbewijs maar al lang niet meer met een aanhanger of caravan gereden?  Dan bestaat ook daar de mogelijkheid voor om bij ons een opfriscursus te doen zodat je weer wat meer behendig en vertrouwt raakt in het rijden met een aanhanger /caravan. Ook leren wij je de bijzondere verrichtingen te oefenen. Wij doen dat gewoon met onze Be combinatie in blokken van 2x 2 uur of 1x 4 uur. De totale kosten zijn € 240,- 

VOORDELEN DICK JOOSTEN

CONTACT OPNEMEN

Vul hier je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk vrijblijvend contact met jou op.